Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΤΣΙΝΙΑ


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χταπόδι καλά πλυμένο
 250 γραμ. μακαροτσίνια
½  κιλό ντομάτες ώριμες λιωμένες
1 ποτηράκι κρασί μπρούσκο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
αλάτι – πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και το βράζετε με σκεπασμένη κατσαρόλα (χωρίς νερό) μέχρι να βγάλει τα υγρά του. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το λάδι. Σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, νερό και ανακατεύετε. Μόλις το χταπόδι μαλακώσει προσθέτετε ανάλογο νερό και τα μακαροτσίνια και βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά, χωρίς όμως να λασπώσουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου