ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλα μαρούλια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στον
τρίφτη
1 φλιτζάνι ρύζι
1 φλιτζάνι λάδι
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένετε τα μεγάλα φύλλα του μαρουλιού, (πετάτε τα κοτσάνια) και τα ζεματάτε σε βραστό νερό. Τα στραγγίζετε. Ροδίζετε τα ξερά κρεμμύδια με το μισό λάδι και όταν κρυώσουν τα ρίχνετε σε κατσαρόλα με τον μαϊντανό, άνηθο, τα κρεμμυδάκια, το πράσο, το ρύζι και το μισό λάδι.
- Βάζετε ένα κουταλάκι γέμιση σε κάθε μαρουλόφυλλο και τυλίγετε σφιχτά. Στρώνετε στον πυθμένα μιας μεγάλης κατσαρόλας τα μαρουλόφυλλα που περίσσεψαν και επάνω αραδιάζετε τα ντολμαδάκια σε σειρές με την ένωση προς τα κάτω. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού, νερό βραστό ώστε να τα σκεπάζει, αλάτι και πιπέρι.
- Βάζετε πάνω από τα ντολμαδάκια ένα πιάτο ρηχό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοψήνετε το φαγητό, μέχρι να πιει τα νερά του και να μείνει με το λάδι του.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου