Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ψαρόπιτα


Υλικά
½ κιλό αθερίνα καλά πλυμένη
1 κρεμμύδι περασμένο από το τρίφτη
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
λίγη ρίγανη
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
3 κ. σ. αλεύρι
5 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. γλ. τοματοπελτέ
½ κ.γλ ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

Βάζετε σε μια λεκανίτσα την αθερίνα το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το μαϊντανό, τη ντομάτα, το πελτέ, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε πολύ καλά. Βάζετε στη φωτιά ένα τηγάνι, ρίχνετε το ελαιόλαδο και αφού κάψει ρίχνετε μέσα το μίγμα της ψαρόπιτας. Πιέζετε με ένα πιρούνι ή ένα καπάκι και αφήνετε να ψηθεί. Μετά το γυρίζετε και από την άλλη πλευρά να ψηθεί και αυτή. Σερβίρετε και ζεστή ή κρύα.

Σημείωση: Αντί για αθερίνα μπορεί να χρησιμοποιήσετε σαρδέλα ή μαρίδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου