Υλικά
1
κοτόπουλο χωριάτικο μεγάλο σε μερίδες
1 κιλό
μπάμιες
1 κιλό
ντομάτες ψιλοκομμένες
10
κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
3
σκελίδες σκόρδο
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
½
φλιτζάνι ξύδι
½
ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε
το κοτσανάκι από τις μπάμιες, τις πλένετε και τις ραντίζετε με το ξύδι. Τις
βάζετε σε σουρωτήρι και τις αφήνετε για 10-15 λεπτά.
Σε
κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο τσιγαρίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου,
προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τις ντομάτες, αφήνετε το φαγητό να
βράσει σε σιγανή φωτιά για 35 λεπτά, αφού έχετε προσθέσει λίγο νερό.
Σ’ ένα
τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι ροδίζετε τις μπάμιες, για 2-3 λεπτά και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα με τον μαϊντανό,
αλάτι, πιπέρι. Προσθέτετε αν χρειαστεί νερό και το αφήνετε να βράσει για 20
λεπτά ακόμη μέχρι να μείνει με τη λαδιά του.
Σημείωση:
1)
για να μην βγάζουν οι μπάμιες «σάλια» αφού τις καθαρίσετε και ραντίσετε με το ξύδι
τις αφήνετε να μαραθούν στον ήλιο ή τις στεγνώνετε για λίγα
λεπτά στο φούρνο.
2) πολλοί βάζουν το φαγητό στο φούρνο να ψηθεί οπότε οι μπάμιες τοποθετούνται στο
ταψί με τα κοτσάνια προς τα επάνω.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου