Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΑΝΤΙΔΙΑ



ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αρνί σπάλα κομμένο σε μερίδες
1 ½ κιλό αντίδια καθαρισμένα, ζεματισμένα και χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι λάδι
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα ή 1 ματσάκι φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κ.σ. μαϊντανός
αλάτι- πιπέρι
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
Χυμός λεμονιού



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε το αρνί ελαφρά με το λάδι, το κρεμμύδι και το πιπέρι. Όταν αρχίζει να ροδίζει, το αλατίζετε, ρίχνετε το ανάλογο νερό και το βράζετε σε σιγανή φωτιά.
Όταν μισοβράσει το βγάζετε και μέσα στη σάλτσα βάζετε τα αντίδια, το μαϊντανό και από πάνω τοποθετείτε το κρέας. Βράζετε σε σιγανή φωτιά.
Όταν είναι έτοιμα, στραγγίζετε το ζουμί και το κάνετε «αυγολέμονο»
(αυγά, λεμόνι, ζωμός) το οποίο ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα την οποία κουνάτε ελαφρά τόσο, όσο χρειαστεί το αυγολέμονο να ενωθεί καλά με το υπόλοιπο φαγητό.


Σημείωση: Το «αυγολέμονο» γίνεται και ως εξής: Ρίχνετε σε κατσαρολάκι 2 αυγά (κρόκοι και ασπράδια), 2 ποτήρια νερό, χυμό 2 λεμονιών και 2 κουταλιές αλεύρι. Ανακατεύετε και βράζετε τα υλικά μέχρι να πήξουν. Έπειτα το ρίχνετε στο φαγητό. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου