Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Μπατσάρα


ΥΛΙΚΑ
Κρεμμύδια χλωρά (φύλλα απο 3 ματσάκια) 
1 μαρούλι
½ ματσάκι μαϊντανό και  ½  ματσάκι άνηθο
½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
200 γραμ. τυρί φέτα τριμμένη
2 φλιτζάνια αλεύρι
½ φλιτζάνι λάδι
αλάτι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε και τρίβετε τα λαχανικά, όλα μαζί και τα πλένετε στο σουρωτήρι. Τα βάζετε σε μια λεκάνη, και στη μέση κάνετε λακκούβα όπου ρίχνετε  το αλεύρι. Στη συνέχεια ρίχνετε λίγο βραστό νερό και ανακατεύετε. Έπειτα προσθέτετε το γιαούρτι και το τυρί και ανακατεύετε ξανά. Λαδώνετε το ταψί,  πασπαλίζετε αλεύρι και ρίχνετε το μίγμα το οποίο στρώνετε. Πασπαλίζετε αλεύρι, ραντίζετε με λάδι και ψήνετε για μια ώρα σε δυνατή θερμοκρασία.


Σημείωση: 
1) Ονομάζεται και μπατσαριά, μπλαστός, μπλατσαρόπτα, μπλαστρόπιτα.
2) Το αλεύρι μπορεί να είναι καλαμποκίσιο, ή σταρένιο ή ανάμεικτο.
3) Μπορείτε να ανακατέψετε το αλεύρι με νερό και λάδι και να κάνετε ζυμάρι το οποίο θα στρώσετε στο ταψί, θα βάλετε τη γέμιση και απο πάνω θα πασπαλίσετε αλεύρι, θα ραντίσετε με λάδι και θα φουρνίσετε.
4) Στη γέμιση μπορείτε να βάλετε ποικιλία χόρτων και λαχανικών όπως επίσης ρύζι, τραχανά, αυγά, ξυνόγαλο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου