Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Τραχανάς (γλυκός, ξινός)


ΥΛΙΚΑ
2 κιλα αλεύρι
2 κιλα γάλα
αλάτι







ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε το γάλα και το αφήνετε να κρυώσει. Βάζετε σε λεκάνη το αλεύρι το αλάτι
και ρίχνετε ζεστό γάλα. Το ζυμώνετε και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Το απλώνετε να στεγνώσει  σε σεντόνι σκεπασμένο με κουνουπιέρα. Όταν στεγνώσει
καλά το περνάτε και το τρίβετε στο κόσκινο ή στο δριμόνη.
Σημ.  Ο Γλυκός τραχανάς γίνεται με φρέσκο γάλα ενώ ο ξινός με γάλα που αφήσαμε 2-3 μέρες να ξινίσει και να πήξει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου