Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΠΑΤΣΑΣ ΓΙΔΙΝΟΣ


ΥΛΙΚΑ
1 πατσάς γίδινος καθαρισμένος και  καλοπλυμένος
4 πόδια καθαρισμένα και καλοπλυμένα
1 κεφάλι σκόρδο  ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ξύδι
3 κ. σ. αλεύρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λάδι
Αλάτι, πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Βάζετε σε κατσαρόλα τον πατσά, τα ποδαράκια και νερό που να τα σκεπάζει. Βράζετε περίπου 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βγάζετε τον πατσά από την κατσαρόλα, τον κόβετε σε κομμάτια και τον ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα. Βάζετε λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε το αλεύρι, και ροδοκοκκινίζετε.Προσθέτετε σιγά- σιγά ζωμό από τη κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι. Έπειτα αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα και προσθέτετε το σκόρδο, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι.
  • Ανακατεύετε και το βράζετε για 30 λεπτά μέχρι να πήξει ο ζωμός.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου