Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Κεφτέδες φούρνου


Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 φέτες ψίχα ψωμιού μπαγιάτικο
2 αυγά
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
λίγο γάλα
λίγο ξύδι
1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι
½ κιλό πατάτες




Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζετε το κιμά και το ψωμί το οποίο μουσκέψατε στο γάλα και έπειτα στύψατε καλά. Προσθέτετε τα αυγά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και τα ζυμώνετε πολύ καλά. Πλάθετε τους κεφτέδες σε μικρές μπάλες και τους αλευρώνετε.
Σ’ ένα ταψί στρώνετε τις ροδέλες των κρεμμυδιών και πάνω βάζετε τους κεφτέδες τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες και την κομμένη ντομάτα. Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και το ξύδι και ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά και από τις δυο πλευρές

Σημείωση:  Μπορείτε πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο να τους «αυγοκόψετε» (3 αβγά, χυμός  2 λεμονιών, 1 κρασοπότηρο ξύδι) και μετά να τους ξαναβάλετε στο φούρνο σε δυνατή φωτιά μέχρι να σταθεροποιηθεί το μίγμα. Στη συνταγή αυτή δεν βάζετε τη ντομάτα και τις πατάτες. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου