Υλικά
2 κιλά
αρνάκι
1
κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
10
κρεμμυδόπουλα χοντροκομμένα
1
ματσάκι άνηθο χοντροκομμένο
1
ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
2-3
μαρούλια χοντροκομμένα
χυμό
από 1 λεμόνι
2 αυγά
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι,
πιπέρι
λίγο
αλεύρι
Εκτέλεση
Κόβετε
το αρνάκι σε μερίδες και το πλένετε με ζεστό νερό, και το στραγγίζετε. Σε μια
κατσαρόλα βάζετε το λάδι και τσιγαρίζετε το αρνάκι καλά. Ρίχνετε το κρεμμύδι
και τα κρεμμυδόπουλα και ανακατεύετε για λίγο ακόμη. Προσθέτετε λίγο αλεύρι και
ανακατεύετε. Ρίχνετε το ανάλογο νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε σε χαμηλή
φωτιά για μισή ώρα περίπου.
Μισή
ώρα πριν ετοιμαστεί το φαγητό, προσθέτετε το μαρούλι το οποίο έχετε ζεματίσει
προηγουμένως, τον άνηθο και το μαϊντανό και αφήνετε το φαγητό να βράσει.
Τέλος
φτιάχνετε το «αυγολέμονο». Χτυπάτε ξεχωριστά τα ασπράδια και μετά τους κρόκους,
προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ζουμί από το φαγητό. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα
και κουνάμε το φαγητό έτσι ώστε να το αυγολέμονο να πάει παντού και σερβίρετε.
Σημείωση: Φρικασέ γίνεται και στο αρνάκι της
Λαμπρής που περίσσεψε τροποποιώντας ανάλογα τη συνταγή.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου