Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΤΥΡΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ
5 φύλλα χειροποίητα πλαστά
3 φλιτζάνια τυρί φέτα χοντροτριμμένη
4 αυγά χτυπημένα ελαφρά
½ φλιτζάνι βούτυρο
½ κιλό γάλα
2 κ.σ. αλεύρι
λάδι για τα φύλλα
αλάτι, πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνετε το τυρί με ένα πιρούνι.
Ανακατεύετε το αλεύρι με το βούτυρο και το γάλα ώστε να γίνει χυλός.
Προσθέτετε το τυρί, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά. Αλείφετε ένα ταψί με λάδι και στρώνετε τα 3 φύλλα αφού τα αλείψετε πρώτα με λάδι με τις άκρες  να προεξέχουν απο τα τοιχώματα.
Ρίχνετε τη γέμιση και τη στρώνετε με ένα μαχαίρι. Τοποθετήστε απο πάνω τα υπόλοιπα 2 φύλλα, αλείφοντας πάντα το καθένα με λάδι. Γύριζετε τα κάτω φύλλα που προεξέχουν ραντίζετε με λάδι ή βούτυρο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μια ώρα περίπου.
                                         

Σημείωση: Στη γέμιση κάποιες νοικοκυρές, βάζουν γιαούρτι στραγγιστό, σιμιγδάλι, τριμμένα φύλλα πλαστά, μυζήθρα, ρύζι, τραχανά σε διάφορους συνδυασμούς και ποσότητες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου