Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Πίτα Ανωγείου


ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο μικρό (1 κιλό)
1 κιλό αρνίσιο μπούτι
1 πιάτο κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
300 γρ. ρύζι σούπας
5 αυγά χωριάτικα χτυπημένα ελαφρά
6 φύλλα χειροποίητα πλαστά
1 κ.σ. δυόσμο
λάδι, αλάτι, πιπέρι.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τα κρέατα σε κατσαρόλα με νερό ώστε να τα σκεπάζει και βράζετε με
κλειστό καπάκι περίπου 1 ώρα. Βγάζετε τα κρέατα, τα ξεκοκαλίζετε και τα
ψιλοκόβετε.
Προσθέτετε στο ζωμό το ρύζι με το κρεμμύδι και βράζετε επί 20 λεπτά. Αφήνετε
να κρυώσει και προσθέτετε το κρέας, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, τη φέτα, το δυόσμο
και ανακατεύετε.
Βάζετε τρία φύλλα σε ένα ταψί αφού τα αλείψετε με λάδι.
Προσθέτετε τη γέμιση και την απλώνετε.
Επάνω βάζετε τα υπόλοιπα τρία φύλλα λαδωμένα. Ψήνετε στους 180 o c για μια
ώρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου