Χρονολόγιο
-
▼
2012
(73)
-
▼
Απριλίου
(73)
-
▼
Απρ 10
(67)
- Χοιρινό με τραχανά
- Φρικασέ
- Τσίχλες με χυλοπίτες
- ΤΡΑΓΟΣ ΓΙΑΧΝΙ
- Τσουμπλέκι (Στιφάδο φούρνου)
- Ουρά βοδινού Στιφάδο
- Πρασοσέλινο Χοιρινό
- ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΜΕ ΑΥΓΑ
- ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ ΨΗΤΕΣ
- ΛΟΥΦΕΣ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΕΣ
- Λαχανοντολμάδες (Γιαπράκια)
- ΚΡΕΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
- Κοτόπουλο με πλιγούρι
- Κοτόπουλο με μπάμιες
- Κεφτέδες φούρνου
- Κατσικομακαρονάδα
- ΚΑΠΑΜΑΣ
- ΓΙΔΑ ΒΡΑΣΤΗ
- Αρνάκι Γάστρας
- ΑΡΑΟΥ
- ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΑΝΤΙΔΙΑ
- Αγριόπαπιες με ρύζι
- Ψαρόπιτα
- ΤΥΡΟΠΙΤΑ
- ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ
- ΡΙΖΟΠΙΤΑ
- ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ
- Πίτα Ανωγείου
- Μπουρέκι
- Μπατσάρα
- Μακαρονόπιτα
- ΛΙΑΚΡΟΡΙ
- Λαχανόπιτα
- Κρεμμυδόπιτα
- Κοτόπιτα ξεσκέπαστη
- Κολοκυθόπιτα
- Ζυμαρόπιτα
- ΕΛΙΟΠΙΤΑ
- Βαρένικα (ποντιακό)
- ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΟΥΛΙ
- Κουκιά ξερά Γιαχνί
- Κολοκυθοανθοί γεμιστοί (Κολοκυθολούλουδα, Μανουσάκια)
- ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ
- Γεμιστά
- ΑΓΚΙΝΑΡΟ-ΚΟΥΚΙΑ
- ΧΤΑΠΟΔΙ ΤΗΓΑΝΗΤΟ
- ΦΡΥΓΑΔΕΛΙΑ
- Συκώτι στη λαδόκολλα
- ΣΠΛΗΝΑΝΤΕΡΟ (για ερασιτέχνες)
- ΣΠΛΗΝΑ ΓΕΜΙΣΤΗ
- Σκορδοστούμπι χοιρινό
- ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ
- Παραγιόμοσμο (Γουμίδια, Παραγούμασμα, τρίμμα)
- ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ
- Καρβέλι γεμιστό
- Εντόσθια αρνίσια ριγανάτα
- ΠΑΤΣΑΣ ΓΙΔΙΝΟΣ
- Φύλλα για πίτες (πλαστά, χειροποίητα, χωριάτικα)
- ΡΙΓΑΝΑΔΑ
- Τραχανάς (γλυκός, ξινός)
- Κουλούρα
- ΜΠΟΜΠΟΤΑ
- Σπιτικό Ψωμί
- Πέτρα (Πέτουρα)
- ΜΟΥΣΙΟΝΤΑ
- Ρούσκες (ποντιακό)
- Γουλαχλία (Ποντιακό)
-
▼
Απρ 10
(67)
-
▼
Απριλίου
(73)

Η κουζίνα της μαμάς
ΔΟΣΟΛΟΓΙΟ
1 φλιτζάνι (του τσαγιού) αλεύρι = 120 γραμμάρια
1 φλιτζάνι γάλα, ζάχαρη, λάδι, ρύζι = 220 γραμμάρια
1 κουταλιά σούπας (1κ.σ.) = 15-25 γραμμάρια
1 κουταλάκι γλυκού(1 κ.γλ.) = 4-7 γραμμάρια
1 ποτήρι νερού (νεροπότηρο) = 250-270 γραμμάρια
1 ποτήρι κρασιού (κρασοπότηρο) = 160-175 γραμμάρια
1 φλιτζάνι καφέ = 100-120 γραμμάρια
1 απλόχερο = 1 χούφτα
Τρίτη 10 Απριλίου 2012
Τσουμπλέκι (Στιφάδο φούρνου)
Published :
Τρίτη, Απριλίου 10, 2012
Author :
Unknown
Υλικά
2 κιλά ποικιλία κρεάτων (χοιρινό, μοσχάρι μικρό,
πρόβειο που το έχουμε από πριν βράσει) κομμένα σε μικρές μερίδες.
1 ½ κιλό κρεμμύδια ξερά κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1 κιλό φρέσκιες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
σε μέτρια κομμάτια
βούτυρο ή λάδι (ανάλογα με τις ιδιαίτερες
διατροφικές συνήθειες του καθενός)
4-5 ξερά φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
2 φλιτζάνια νερό
ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ ΨΗΤΕΣ
Published :
Τρίτη, Απριλίου 10, 2012
Author :
Unknown
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κρεμάτε τις μπεκάτσες από το
ράμφος σε ξερό, δροσερό και σκιερό μέρος χωρίς να τις ξεπουπουλιάσετε για 5-6 ημέρες ώστε να σιτέψουν, Έπειτα τις ξεπουπουλιάζετε και τις
αλατοπιπερώνετε χωρίς να βγάλετε τα εντόσθια.
- Κρεμάτε κάθε μπεκάτσα από το
ράμφος της με ένα σπάγκο μήκους 1 (ενός) μέτρου περίπου, το οποίο δένετε σε μια
βέργα σιδερένια που έχετε τοποθετήσει μπροστά από το τζάκι, στο οποίο υπάρχει
αναμμένη καλή φωτιά.
Κεφτέδες φούρνου
Published :
Τρίτη, Απριλίου 10, 2012
Author :
Unknown
Υλικά
1 κιλό
κιμά μοσχαρίσιο
4
φέτες ψίχα ψωμιού μπαγιάτικο
2 αυγά
1
κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1
σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κιλό
κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
λίγο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο
δυόσμο ψιλοκομμένο
λίγο
γάλα
λίγο
ξύδι
1 κούπα
τσαγιού ελαιόλαδο
1
ντομάτα κομμένη σε κύβους
αλάτι,
πιπέρι
αλεύρι
½ κιλό
πατάτες
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί (Κολοκυθολούλουδα, Μανουσάκια)
Published :
Τρίτη, Απριλίου 10, 2012
Author :
Unknown
Γεμιστά
Published :
Τρίτη, Απριλίου 10, 2012
Author :
Unknown
ΥΛΙΚΑ
4 τομάτες μέτριες ώριμες
4 πιπεριές μέτριες πράσινες
4 μελιτζάνες μέτριες
μακρόστενες
4 κολοκυθάκια μέτρια
1 φλιτζάνι ρύζι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ. σ. δυόσμο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 τομάτα ώριμη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε
φετούλες
αλάτι – πιπέρι
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)