Υλικά
20
κολοκυθοανθούς
1
φλιτζάνι ρύζι
1
ντομάτα μεγάλη τριμμένη στον τρίφτη
1
μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2
κολοκυθάκια τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
2 κ.σ.
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό
από δύο λεμόνια
1 κ.σ.
άνηθο ψιλοκομμένο
200
γραμ. τυρί φέτα τριμμένη
αλάτι,
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ανοίγετε
προσεκτικά τους κολοκυθοανθούς, αφαιρείτε τα εξωτερικά χοντρά κοτσάνια και το
εσωτερικό. Τους πλένετε και τους τοποθετείτε όρθιους, σε τρυπητό να στραγγίσουν.
-Γέμιση: Σε μια λεκάνη βάζετε το
κρεμμύδι, τη ντομάτα, το τυρί, το μισό λάδι, τα κολοκυθάκια, το μαϊντανό, το
ρύζι, το αλάτι, τα μπαχαρικά και ανακατεύετε με το χέρι σας καλά ώστε να
ενωθούν.
-Γεμίζετε
τους κολοκυθοανθούς κατά τα 2/3, γιατί το ρύζι φουσκώνει, και κλείνετε
διπλώνοντας τα φύλλα.
-Τους
βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα, τους περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι, το λεμόνι και
1 κούπα νερό.
-Σκεπάζετε
με ένα ρηχό πιάτο και τη κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζετε για 30
λεπτά σε μέτρια φωτιά.
-Αφήνετε
να σταθούν για 15 λεπτά πριν σερβιριστούν.
Σημ. Τα κολοκυθολούλουδα πρέπει
να τα μαζεύετε πρωί πρωί για να είναι ανοικτά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου