Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ουρά βοδινού Στιφάδο


Υλικά
1 ουρά βοδινού
1 κιλό κρεμμύδια για το στιφάδο (κοκκάρι)
1 φλιτζάνι λάδι
1 κ.σ. ξύδι
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
2 καρφάκια γαρύφαλλο
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες στο τρίφτη
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ζυμάρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε, πλένετε, κόβετε σε κομμάτια και ζεματάτε την ουρά σε βραστό νερό
για 5 λεπτά και έπειτα τη ροδίζετε  μέσα σε κατσαρόλα με λίγο λάδι.
Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια,  τα τρυπάτε στη μέση  και τα τηγανίζετε λίγο μέχρι να μαραθούν. Τα βγάζετε από το τηγάνι στεγνά και τα βάζετε στην κατσαρόλα με το κρέας. Προσθέτετε τη δάφνη, το σκόρδο τα γαρύφαλλα, αλάτι και πιπέρι. Έπειτα ρίχνετε λάδι, κρασί, ξύδι, τη ντομάτα και τον πελτέ. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και «σφραγίζετε» γύρω- γύρω με το ζυμάρι για να μη εξατμιστούν τα υγρά και το αφήνετε να βράσει περίπου δυο ώρες σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μείνει με το λάδι και τη σάλτσα του.

1 σχόλια:

  1. Casino in Las Vegas: Guide & Info on the Best Casinos in
    Find a sol.edu.kg Casino 바카라 사이트 in Las Vegas and play games like blackjack, communitykhabar roulette, https://tricktactoe.com/ craps and more! We've septcasino got the complete gaming experience, exclusive restaurants,

    ΑπάντησηΔιαγραφή