Υλικά
1
συκωταριά αρνίσια γάλακτος καλά πλυμένη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό
από 2 λεμόνια
½
ποτηράκι λευκό κρασί
1
κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 κ.σ
ρίγανη τριμμένη
αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε
τη συκωταριά (συκώτι, σπλήνα, καρδιά, πνευμόνι) σε μπουκιές.
Καθαρίζετε
καλά τα έντερα αφού τα γυρίσετε, τα πλέκετε σε μικρές κοτσίδες (πλεξούδες) ή
γαρδουμπάκια και τα ζεματάτε σε καυτό
νερό για 5-6 λεπτά. Κατόπιν βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει και
τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τη συκωταριά και τις πλεξούδες και
ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Τα
αφήνετε να πάρουν μια βράση. Ρίχνετε μία κούπα νερό και αφήνετε για 15 λεπτά να
βράσουν. Προσθέτετε τη ρίγανη και τα σερβίρετε ζεστά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου