ΥΛΙΚΑ
5 φύλλα
χειροποίητα
2 κιλά χόρτα διάφορα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 ματσάκι κρεμμυδόπουλα ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο σέλινο
½ κιλό τυρί
φέτα χοντροτριμμένη
1 φλιτζάνι λάδι
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τα χόρτα, τα κόβετε σε μικρά κομμάτια,
τα αλατίζετε και τα στίβετε με
τα χέρια σας.
Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Λαδώνετε το ταψί
και στρώνετε 3 φύλλα τα
οποία τα λαδώνετε καθένα χωριστά.
Απλώνετε σε όλη την επιφάνεια το μίγμα με τα χόρτα και γυρίζετε τα φύλλα
απο
τα τοιχώματα του ταψιού πάνω στα χόρτα. Σκεπάζετε με 2 φύλλα απο πάνω
λαδωμένα και αυτά. Ψήνετε σε
μέτριο φούρνο 180 o c, περίπου μια ώρα, μέχρι να
ροδοκοκκινίσει.
Σημείωση:
1)
τα χόρτα μπορεί να είναι καλλιεργημένα (από τον κήπο) ή τους αγρούς (λάπατα,
σπανάκι, πράσα, βλήτα, ζόχια, τσουκνίδες, σέλινο). Επίσης χρησιμοποιείτε και τα
μυρωδικά (μαϊντανός, άνηθος δυόσμος).
2) μπορείτε να ριξετε στη γέμιση λίγο ρύζι ή τραχανά
ή καλαμποκίσιο αλεύρι. Επίσης 2-4 χτυπημένα αυγά.
3) μπορείτε με το φύλλο και γέμιση να φτιάξετε
φρατζολάκια και να τα ψήσετε
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου