Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ
1 ½  κιλό πράσα
6 φύλλα πλαστά χειροποίητα 
200 γραμ. τυρί φέτα  χοντροκομμένη
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα χοντροκομμένη
½ φλιτζάνι σιμιγδάλι
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζάνι λάδι
αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε τα πράσα ροδέλες και τα τσιγαρίζετε με το μισό λάδι. Τα αφήνετε να
μαραθούν και να σωθούν τα υγρά τους. Μόλις κρυώσουν κάπως, ρίχνετε τα τυριά,
το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι.
Λαδώνετε το ταψί και βάζετε δυο φύλλα λαδωμένα. Προσθέτετε το μισό της 
γέμισης, την απλώνετε ομοιόμορφα και καλύπτετε με  δυο λαδωμένα φύλλα.
Προσθέτετε την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα.
Χαράζετε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνετε σε μέτρια φωτιά για 45-60
λεπτά.

Σημείωση: Μπορείτε να βάλετε γκίζα ή μυζήθρα αντί για τα τυριά. Μπορεί να γίνει και στριφτή σαν σαλίγκαρος. Πολλοί δεν χρησιμοποιούν γιαούρτι στην πρασόπιτα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου