Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Πέτρα (Πέτουρα)


ΥΛΙΚΑ
2 κιλά αλεύρι
500 γραμ. γάλα
αλάτι






ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βράζετε το γάλα και βάζετε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι και το γάλα. Το ζυμώνετε και το ανοίγετε σε φύλλα με τον πλάστη. Κόβετε το φύλλο σε λωρίδες και τα βάζετε να στεγνώσουν στον ήλιο.

Τρόπος Μαγειρέματος

Σε κατσαρόλα βάζετε 3-4 κ.σ. λάδι και ροδίζετε ένα (1) κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο. Προσθέτετε δυο (2) ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και περασμένες στον τρίφτη και αλάτι. Βράζετε επί 5-10 λεπτά και έπειτα ρίχνετε δυο (2) λίτρα νερό. Όταν βράσει το νερό προσθέτετε 250 γραμ. Πέτρα (Πέτουρα), ανακατεύετε και βράζετε για 10-15 λεπτά.   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου