Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Καρβέλι γεμιστό


Υλικά
2 κιλά αρνάκι μπροστινό ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μπουκίτσες
1 καρβέλι ψωμί 2 κιλά ή 4 μισόκιλα
3 κρεμμυδόπουλα φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη
1 ματσάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες χοντροκομμένες 
200 γραμ. τυρί φέτα τριμμένη
λίγη ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
100 γραμ. βούτυρο



Εκτέλεση
 Σε μια λεκάνη βάζετε το αρνάκι και όλα τα  άλλα υλικά, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το λάδι. Ανακατεύετε πολύ καλά και αφήνετε 1-2  ώρες σκεπασμένο στο ψυγείο να ανακατευτούν οι μυρωδιές.
Κατόπιν παίρνετε το καρβέλι, ανοίγετε το επάνω μέρος με ένα μαχαίρι και κάνετε ένα καπάκι και βγάζετε τη ψίχα. Μετά γεμίζετε το καρβέλι με τη γέμιση που έχετε φτιάξει.
Κλείνετε με το καπάκι το τυλίγετε με λαδόχαρτο και το ψήνετε, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 3 ώρες περίπου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου