Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ ΨΗΤΕΣ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

- Κρεμάτε τις μπεκάτσες από το ράμφος σε ξερό, δροσερό και σκιερό μέρος χωρίς να τις  ξεπουπουλιάσετε για 5-6 ημέρες ώστε να  σιτέψουν, Έπειτα τις ξεπουπουλιάζετε και τις αλατοπιπερώνετε χωρίς να βγάλετε τα εντόσθια.
- Κρεμάτε κάθε μπεκάτσα από το ράμφος της με ένα σπάγκο μήκους 1 (ενός) μέτρου περίπου, το οποίο δένετε σε μια βέργα σιδερένια που έχετε τοποθετήσει μπροστά από το τζάκι, στο οποίο υπάρχει αναμμένη καλή φωτιά.

- Κάτω από κάθε μπεκάτσα βάζετε από ένα πιάτο για να στραγγίζουν οι μπεκάτσες καθώς ψήνονται. Αρχίζετε να τις στριφογυρίζετε,  ραντίζοντας τες με λίγο νερό κάθε 2-3 λεπτά για να μη στεγνώσουν ή ξεραθούν.
- Μετά από 20-30 λεπτά είναι έτοιμες.
- Βγάζετε τα εντόσθια από την κοιλιά (πετάτε μόνο το στομάχι), τα πολτοποιείτε με  ένα πιρούνι, ρίχνετε λεμόνι, λίγο λάδι, και αλατοπίπερο, (αν χρειαστεί και το ζουμί) και φτιάχνετε σάλτσα που μπορεί να χρησιμεύσει ως γαρνιτούρα, σε ρύζι, μακαρόνια ή σε τηγανισμένες φέτες από ψωμί. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου