Υλικά
6 πουλιά καθαρισμένα και
καψαλισμένα
6 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ. σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
λίγη κανέλλα και γαρύφαλλο
αλάτι και πιπέρι
2-3 κ.σ πολτό ντομάτας
250 γραμ. χυλοπίτες
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το
ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτετε τα πουλιά κομμένα στα δύο (2) και τα
τσιγαρίζετε για λίγο. Ρίχνετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε για λίγο ακόμα
πασπαλίζοντας με την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ρίχνετε τον πολτό της ντομάτας σκεπάζετε με το
ανάλογο νερό και αφήνετε να βράσουν. Δεκαπέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτετε
τις χυλοπίτες. Αφού κατεβάσετε από τη φωτιά ζεματάτε το βούτυρο και το ρίχνετε
στη κατσαρόλα την οποία σκεπάζετε με το
καπάκι και το αφήνετε λίγη ώρα.
Σημείωση: Αντί για τσίχλες μπορεί να
χρησιμοποιήσετε ορτύκια ή τρυγόνια ή φάσις
και αντί χυλοπίτες, πιλάφι. Αν
φτιάξετε μπεκάτσες, πρέπει να τις σβήσετε με ένα (1) ποτήρι κόκκινο κρασί.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου