ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι
2 φλιτζάνια (περίπου) γιαούρτι
3 – 5 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένο
βούτυρο ή λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνετε με αλεύρι, αλάτι και νερό μια ζύμη. Ανοίγετε φύλλα τα οποία κόβετε σε τρίγωνα κομματάκια. Τα απλώνετε σε σεντόνι και τα εκθέτετε στον ήλιο ώστε να στεγνώσουν. Η ξήρανσή τους μπορεί να συνεχιστεί και στο φούρνο. Διατηρούνται σε ξηρό μέρος για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τρόπος Μαγειρέματος
Βράζετε για λίγα λεπτά όση ποσότητα θέλετε από τα
Γουλαχλία, τα στραγγίζετε και όταν τα τοποθετήσετε στα πιάτα για να τα
σερβίρετε, τα περιχύνετε με γιαούρτι ανακατεμένο με σκόρδο. Ροδίζετε το
κρεμμύδι στο βούτυρο και λίγο πριν σερβίρετε τα Γουλαχλία τα «χαρατσώνετε»,
δηλαδή τα καρυκεύετε με αυτό το μείγμα. (παρασκευάζεται κυρίως στα χωριά Ν.
Σινώπη, Ν. Σαμψούντα και Ν. Κερασούντα)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου