Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΣΠΛΗΝΑ ΓΕΜΙΣΤΗ


Υλικά
1 μεγάλη σπλήνα μοσχαρίσια
200 γρ.  τυρί φέτα τριμμένη
200 γρ. κεφαλοτύρι σε κομμάτια μικρά
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ. γλ. ρίγανη
1 κ. σ. ρύζι
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί ξηρό
750 γρ. ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1  φλιτζάνι λάδι
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα



Εκτέλεση
Με πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβετε κατά μήκος και από τη χοντρή πλευρά την σπλήνα ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο άνοιγμα το οποίο μεγαλώνετε με τα δάχτυλα σας.
Σε μια λεκανίτσα  ανακατεύετε το ρύζι, τη φέτα, το μαϊντανό, το σκόρδο και 2 κ.σ. λάδι. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και μπόλικη πάπρικα. Ανακατεύετε καλά, γεμίζετε τη σπλήνα, ράβετε το άνοιγμα με κλωστή και τη βάζετε σε κατσαρόλα. Προσθέτετε τις ντομάτες λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζετε επί 90 λεπτά περίπου.
Βγάζετε τη σπλήνα, αφαιρείτε τη κλωστή, κόβετε σε κομμάτια και περιχύνετε με τη σάλτσα της. 
Σημ:   Η γέμιση μπορεί να γίνει με κιμά ή συκωτάκια ψιλοκομμένα (1 φλιτζάνι)   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου