Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΧΤΑΠΟΔΙ ΤΗΓΑΝΗΤΟ


Υλικά
1 κιλό μικρά χταπόδια
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού ξηρό άσπρο κρασί
μερικές φέτες από χωριάτικο ψωμί, μπαγιάτικο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι






Εκτέλεση
Καθαρίζετε καλά τα χταπόδια και τα ξεπλένετε. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με πολύ λίγο νερό να βράσουν σκεπασμένα για 40 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν. Μόλις γίνουν, τα βγάζετε από τη κατσαρόλα και κόβετε τα πλοκάμια τους.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα πλοκάμια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά, να πάρουν ένα σκούρο ροζ χρώμα. Τέλος προσθέτετε το κρασί και τα σιγοβράζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.  
Έχετε ψήσει τις φέτες του ψωμιού  στο φούρνο και από τις δύο πλευρές. Τις βάζετε  σε πιατέλα, τις ραντίζετε με ελαιόλαδο και από πάνω βάζετε 1-2 πλοκάμια και το ζωμό από το τηγάνισμά τους. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Είναι ένας πολύ ωραίος μεζές για ούζο και κρασί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου