Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΑΓΚΙΝΑΡΟ-ΚΟΥΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κουκιά φρέσκα με τη φλούδα καθαρισμένα γύρω - γύρω
5 αγκινάρες καθαρισμένες απο τα σκληρά φύλλα και τα κοτσάνια
1  φλιτζάνι λάδι
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
χυμό από 2 λεμόνια
λίγο μάραθο
αλάτι- πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τα κουκιά και τις αγκινάρες σε μια λεκάνη με νερό στο όποιο έχετε προσθέσει το χυμό ενός λεμονιού και τα αφήνετε 15 λεπτά. Στραγγίζετε.
Σε  κατσαρόλα βάζετε σε μια στρώση κουκιά, μια στρώση κρεμμύδια και άνηθο και από πάνω τις αγκινάρες. Προσθέτετε το λάδι, αλάτι, πιπέρι, το χυμό του άλλου λεμονιού, τα σκεπάζετε με νερό και βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πιει το νερό.
Σημ.  Αν χρησιμοποιήσετε ξερά κουκιά τα μουσκεύετε από τη προηγούμενη ημέρα και την επόμενη τα ξεφλουδίζετε. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου