Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Παραγιόμοσμο (Γουμίδια, Παραγούμασμα, τρίμμα)


Υλικά

1 συκωταριά από αρνί ή κατσίκι χωρίς έντερα
1 κιλό  χόρτα (σπανάκι, λάπατα, σέσκουλα κάβγιες)
Μυρωδικά (λίγο άνηθο, ρίγανη, δυόσμο)
1 ματσάκι κρεμμύδια χλωρά ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
1 φλιτζάνι μαργαρίνη
½ φλιτζάνι λάδι
1 κιλό ψωμί μπαγιάτικο (7 ημερών)
χυμό ενός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματάτε τη συκωταριά και τη βράζετε. Έπειτα τη βγάζετε από την κατσαρόλα και με ένα ψαλίδι την ψιλοκόβετε σαν τη μαγειρίτσα.
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τη μαργαρίνη  και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και τη συκωταριά. Προσθέτετε το ζουμί από τη συκωταριά, τα χόρτα, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και βράζετε μέχρις ότου μαλακώσουν αρκετά. Προσθέτετε φρέσκο δυόσμο, άνηθο και σβήνετε με το λεμόνι. Προσθέτετε το ψωμί κομμένο σε κύβους και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να αναμειχθούν οι μυρωδιές.
Σημείωση: Πολλοί δεν βάζουν στο φαγητό ψωμί (Γουμίδια) και άλλοι το ψήνουν στο φούρνο (χωρίς το ψωμί ) με μπόλικη χοντροτριμμένο τυρί φέτα (τρίμμα )

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου