Υλικά
1 κιλό κιμά (κατά προτίμηση 500 γραμ. χοιρινό ή
αρνί και 500 γραμ. μοσχάρι)
1 κρεμμύδι
1 αυγό
1 ματσάκι μαϊντανό
φρυγανιά τριμμένη
αλάτι, πιπέρι, λίγο ξύδι
3 αυγά βρασμένα σφικτά
Λαδόκολλες
Σάλτσα
250 γραμ. χυμό ντομάτας ή 2 κ.σ. τοματοπελτέ
1 φλιτζανάκι λάδι
1 φλιτζάνι νερό
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνετε όλα τα υλικά όπως στους κεφτέδες και τα φτιάχνετε ένα μπαστούνι το οποίο γεμίζετε με τα αυγά ανά διάστημα. Όλο το μπαστούνι το τυλίγετε σε λαδόκολλα και το ψήνετε στους 200ο c για μισή ώρα. Το βγάζετε από το φούρνο και το ξετυλίγετε και το ξαναβάζετε στο φούρνο αφού προσθέσετε και πατάτες στο πλάι του ταψιού αλατοπιπερωμένες. Σβήνετε με το κρασί.Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά και περιχύνετε το ρολό ανά διαστήματα για να το τραβήξει μέσα στη ζύμη. Η όλη διαδικασία θέλει περίπου μισή ώρα όσο να ψηθούν οι πατάτες και να πάρει χρώμα ο κιμάς. Αν δεν θέλετε πατάτες ψήνετε μόνο το ρολό με τη σάλτσα και κάνετε πιλάφι.
Σημείωση: Στο φαγητό αυτό αν βάλετε κιμά από
χοιρινό και αρνί, πρέπει να βάλετε και σέλινο ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα), λίγο
δυόσμο και λίγο τριμμένο καρότο και τα πλάθετε όλα μαζί.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου