Υλικά
1 ½
κιλό χοιρινό μπούτι
3
ώριμες τομάτες περασμένες στον τρίφτη
2
μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο –αλάτι
Για τη
σκορδαλιά
6 - 8
σκελίδες σκόρδο
2-3
κουταλιές του γλυκού ξύδι
½
φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα
¼ του
κιλού μπαγιάτικο ψωμί ή πατάτα
αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε
το κρέας κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο
και τσιγαρίζετε το κρέας με τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τις τομάτες, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε όσο
νερό χρειαστεί για να σκεπαστεί το φαγητό και το βράζετε ώσπου να μαλακώσει το
κρέας και να μείνει με τη σάλτσα.
Αφού γίνει το κρέας, το βγάζετε από τη
κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα τη σκορδαλιά. Ανακατεύετε και σερβίρετε.
Σκορδαλιά:
Λιώνετε καλά
το σκόρδο με το αλάτι
και λίγο λάδι,
προσθέτετε τα καρύδια,
το ψωμί και
το λάδι με
το ξύδι εναλλάξ
δουλεύοντας καλά τα
υλικά ώστε να
γίνουν σαν αλοιφή.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου