Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ


ΥΛΙΚΑ
½ κιλο  γίγαντες
1 κιλο άγρια χόρτα ή σπανάκι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι λάδι
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
λίγο άνηθο και δυόσμο, ρίγανη
αλάτι, πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύετε τους γίγαντες από το βράδυ, και το πρωί τους στραγγίζετε και τους βράζετε σε φρέσκο νερό  για περίπου 60’ και στη συνέχεια τους τοποθετείτε σ’ ένα ταψί. Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά τα οποία στη συνέχεια ρίχνετε πάνω στους γίγαντες. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη  το λάδι και 1 ποτήρι νερό. Ψήνετε στους 180ο c για 30 – 40 λεπτά  περίπου. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου