Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΤΡΑΓΟΣ ΓΙΑΧΝΙ


Υλικά
1 κιλό κρέας από τράγο με κόκκαλο
3 μεγάλα κρεμμύδια
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες κυδωνάτες
1 ½ ποτήρι λάδι
πιπέρι μαύρο
πιπέρι κόκκινο γλυκό
3 φύλλα δάφνης
2 κ. σ. τοματοπελτέ
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε το κρέας αφού το έχετε κόψει κομμάτια και το βάζετε επί 15 λεπτά σε ζεστό νερό μαζί με ένα κρεμμύδι ολόκληρο και δύο σκελίδες σκόρδο για να φύγει η μυρωδιά. Έπειτα ξεπλένετε, σουρώνετε και το βάζετε σε καθαρή κατσαρόλα με το λάδι και τα κρεμμύδια χοντροκομμένα. Τα τσιγαρίζετε όλα μαζί ρίχνετε πιπέρι, αλάτι και τα βράζετε μια ώρα. Μετά ρίχνετε τον πελτέ  με τη δάφνη, και συνεχίζετε το βράσιμο για 15 λεπτά οπότε προσθέτετε τις πατάτες και νερό ανάλογα με το πόσο έχει σωθεί Όταν  βράσει η πατάτα και έχει βγάλει το λάδι το γιαχνί το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου