Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Συκώτι στη λαδόκολλα


Υλικά
1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο ή αρνίσιο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι  χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι  τριμμένο κασέρι ή κεφαλογραβιέρα
3 κ. σ. ελαιόλαδο
250 γραμ. τυρί φέτα τριμμένη
λίγη ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
λαδόκολλες
λάδι για άλειμμα



Εκτέλεση

Κόβετε το συκώτι σε μικρά κομμάτια και το αλατοπιπερώνετε. 
Βάζετε μέσα σε μια λεκάνη  το συκώτι, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το κασέρι, τη φέτα, το βούτυρο, το λάδι και το χυμό λεμονιού. 
Ανακατεύετε όλα τα υλικά και τυλίγετε σε πακέτο με τριπλή λαδόκολλα λαδωμένη. Βάζετε το πακέτο σε ταψάκι με λίγο νερό και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 με 2 ½  ώρες. Μόλις γίνει το σερβίρετε αμέσως προσέχοντας όταν το ανοίξετε να μη χυθεί η σάλτσα που έχει φτιαχτεί, γιατί είναι πεντανόστιμη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου