Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΚΑΠΑΜΑΣ


ΥΛΙΚΑ
1 ½ κιλό αρνί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κ. σ. αλεύρι
1 αυγό
χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι,
2-3 κούπες νερό




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το λάδι και όταν κάψει καλά προσθέτετε το κρέας και το καβουρδίζετε. Έπειτα βγάζετε το κρέας και το τοποθετείτε σε μια πιατέλα.
Ρίχνετε στη κατσαρόλα με το λάδι, το αλεύρι και το ροδίζετε(όχι να μαυρίσει). Προσθέτετε νερό και μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνετε το κρέας, αλάτι, πιπέρι και το σιγοβράζετε.
Αφού βράσει και μείνει μια κούπα ζωμό, το «αβγοκόβετε» (χτυπάτε ελαφρά το αβγό με το χυμό λεμονιού και λίγο ζωμό από το κρέας, και το περιχύνετε στο κρέας. Κουνάτε  τη κατσαρόλα αργά, κυκλικά να πάει παντού το αυγολέμονο).

Σημείωση: Καπαμάς γίνεται και όσο «αρνάκι» της Λαμπής, περίσσεψε τροποποιώντας βέβαια τη συνταγή ανάλογα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου