Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Κολοκυθόπιτα


ΥΛΙΚΑ
2 κιλά κολοκύθια
4 αυγά
300 γραμ. τυρί φέτα τριμμένη
2 κ. σ. σιμιγδάλι καβουρδισμένο
4 κ.σ.  λάδι
αλάτι, πιπέρι, νερό
5 φύλλα πλαστά χειροποίητα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζετε τα κολοκύθια σε αλατισμένο νερό, στραγγίζετε  τα λιώνετε με το πιρούνι
  • και τα στύβετε να φύγουν τα υγρά.
  • Βάζετε το τυρί σε μια λεκάνη, προσθέτετε τα αυγά και χτυπάτε ελαφρά. Προσθέστε
  • τα κολοκύθια, το σιμιγδάλι  το λάδι και λίγο αλατοπίπερο.
  • Ανακατεύετε καλά να γίνει χυλός  («τροφή»).
  • Αλείφετε με λάδι το ταψί και στρώνετε 3 φύλλα τα οποία ραντίζετε με λάδι.
  • Προσθέτετε τη γέμιση και στρώνετε την επιφάνεια.
  • Προσθέτετε τα άλλα δύο φύλλα.
  • Χαράζετε σε κομμάτια, περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνετε (φουρνίζετε).


Σημείωση: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 κολοκύθι (2 κιλά περίπου) το οποίο θα τρίψετε στον τρίφτη. Προτού το βράσετε επίσης, μπορείτε να προσθέσετε τραχανά ή ρύζι.
Άλλοι προτιμούν να χωρίσουν τη «τροφή» στα τρία όπου βάζουν φύλλα στο ενδιάμεσο.
Μπορείτε να βάζετε γέμιση κατά μήκος στο φύλλο και να φτιάξετε ρολά (φρατζολάκια) που στη συνέχεια θα ψήσετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου