Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΡΙΓΑΝΑΔΑ


ΥΛΙΚΑ
Χωριάτικο ψωμί μπαγιάτικο, κομμένο σε χοντρές φέτες
Έλαιόλαδο, ρίγανη,
Τυρί φέτα τριμμένη στο χέρι,
1 ντομάτα τριμμένη στο τρίφτη







ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύετε λίγο το ψωμί να μαλακώσει. Έπειτα ρίχνετε το λάδι και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη, τη φέτα και τη ντομάτα. Δε χρειάζεται φωτιά. Συνοδεύεται με ελιές. Η ριγανάδα ήταν συνηθισμένο φαγητό στην Πρέβεζα κυρίως γι΄αυτούς που μάζευαν ελιές ή έκαναν δουλειές σε περιβόλι. Η απλή αυτή και φτωχή ριγανάδα είναι αρκετά ορεκτικό και νόστιμο φαγητό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου