Υλικά
1 κοτόπουλο χωριάτικο
σε μερίδες
1 φλιτζάνι πλιγούρι
1 φλιτζάνι λάδι
1 κιλό ντομάτες ώριμες τριμμένες
στο τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μαϊντανός
3 φλιτζάνια νερό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε
το λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζετε πρώτα το κοτόπουλο και στη συνέχεια το κρεμμύδι. Ρίχνετε τη ντομάτα, ανάλογο
νερό, το πλιγούρι και βράζετε 15 λεπτά περίπου. Αδειάζετε το περιεχόμενο της
κατσαρόλας (κοτόπουλο και σάλτσα) σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε σε
μέτριο φούρνο.
Σημείωση:
Το πλιγούρι είναι χοντροαλεσμένο και καβουρδισμένο σιτάρι το οποίο την εποχή
που ήμασταν παιδιά ήταν καθημερινό φαγητό. Το φαγητό μπορεί να γίνει και χωρίς
ντομάτα: Βράζετε το κοτόπουλο και στο ζωμό του βράζετε το πλιγούρι που όταν
μαγειρευτεί το περιχύνετε με λιωμένο (καμμένο) βούτυρο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου