ΥΛΙΚΑ
4 τομάτες μέτριες ώριμες
4 πιπεριές μέτριες πράσινες
4 μελιτζάνες μέτριες
μακρόστενες
4 κολοκυθάκια μέτρια
1 φλιτζάνι ρύζι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ. σ. δυόσμο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 τομάτα ώριμη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε
φετούλες
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε
και πλένετε καλά και κόβετε τα κοτσάνια από τα λαχανικά. Ανοίγετε προσεκτικά
από πάνω τις ντομάτες (καπάκι) και βγάζετε το εσωτερικό το οποίο ψιλοκόβετε.
Ανοίγετε καπάκι από τις πιπεριές και αφαιρείτε τα σπόρια. Ανοίγετε κατά μήκος
τις μελιτζάνες και αφαιρείτε μέρος από την ψίχα τους. Με κουταλάκι σκάβετε τα
κολοκυθάκια από τη μια άκρη και αφαιρείτε την ψίχα τους. Σε κατσαρόλα με το
μισό λάδι μαραίνετε ελαφρά τα κρεμμύδια με το σκόρδο. Προσθέτετε την ψίχα από
τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες και
στη συνέχεια το ρύζι, τις τομάτες, πιπεριά, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
Ανακατεύετε καλά και τα αχνίζετε ελαφρά. Τοποθετείτε σε ταψί τα λαχανικά που θα
γεμίσετε αφού πρώτα αλατίσετε το εσωτερικό τους. Προσθέτετε τη γέμιση μέχρι τη
μέση, κλείνετε τα καπάκια, προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και ψήνετε στους 200 οc επί 90 λεπτά. Όση γέμιση περισσέψει την
τοποθετείτε γύρω από τα λαχανικά. Αν θέλετε βάζετε και πατάτες κομμένες κυδωνάτες
γύρω - γύρω.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου