Υλικά
2 λούφες ή νερόκοτες καθαρισμένες
1 φλιτζάνι λάδι
λεμόνι
αλατοπίπερο, ρίγανη
1 φλιτζάνι καφέ ξύδι
1 ξερό κρεμμύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε
τα πουλιά σε μερίδες, τα βάζετε σε κατσαρόλα και ρίχνετε το ξύδι, το κρεμμύδι
ολόκληρο και νερό που να τα σκεπάζει. Κλείνετε το καπάκι και βράζετε επί 10
λεπτά.
Χύνετε το νερό με το ξύδι, πετάτε το κρεμμύδι και
πλένετε καλά τα πουλιά. Βάζετε στη κατσαρόλα φρέσκο νερό και βράζετε μέχρι να
μαλακώσουν ξαφρίζοντας συνεχώς.
Όταν σωθεί το νερό ρίχνετε το λάδι, αλάτι,
πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 15 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να
ροδοκοκκινίσει. Ρίχνετε τη ρίγανη και σβήνετε με το λεμόνι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου