Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Κατσικομακαρονάδα


ΥΛΙΚΑ
1 ½ κιλό κατσικάκι (σπάλα ή μπούτι) κομμένο σε μερίδες
2 μέτρια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι κρασιού λάδι
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
3-4 κ.σ. ντοματοπελτέ
αλάτι, πιπέρι
1/2 κ.γλ. κανέλα
½ κιλό μακαρόνια Νο 3




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

- Κόβετε το κρέας σε μερίδες και το ζεματάτε για 10 λεπτά. Το σουρώνετε και το ξεπλένετε καλά.
- Σε κατσαρόλα βάζετε το λάδι και γιαχνίζετε (τσιγαρίζετε) το κρέας ώσπου να ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε μαζί.
-Έπειτα ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, κανέλα και ανακατεύετε για λίγο. Προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ(όχι αραιωμένο)
-Ανακατεύετε. Ρίχνετε νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό και σιγοβράζετε περίπου 90΄.
-Κατόπιν βγάζετε το κρέας και το κρατάτε ζεστό.
-Στη σάλτσα που υπάρχει στην κατσαρόλα προσθέτετε τα μακαρόνια και αν χρειαστεί λίγο νερό. Βράζετε για 10-15’, ώστε να «κρατάνε» λίγο.
-Σερβίρετε τα μακαρόνια και τοποθετείτε τις μερίδες από το κατσικάκι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου