ΥΛΙΚΑ
1 ½
κιλό κατσικάκι (σπάλα ή μπούτι) κομμένο σε μερίδες
2
μέτρια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1
ποτήρι κρασιού λάδι
2-3
σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3
ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
3-4
κ.σ. ντοματοπελτέ
αλάτι,
πιπέρι
1/2
κ.γλ. κανέλα
½ κιλό
μακαρόνια Νο 3
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβετε
το κρέας σε μερίδες και το ζεματάτε για 10 λεπτά. Το σουρώνετε και το ξεπλένετε
καλά.
- Σε
κατσαρόλα βάζετε το λάδι και γιαχνίζετε (τσιγαρίζετε) το κρέας ώσπου να
ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε μαζί.
-Έπειτα
ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, κανέλα και ανακατεύετε για λίγο. Προσθέτετε την
ντομάτα και τον πελτέ(όχι αραιωμένο)
-Ανακατεύετε.
Ρίχνετε νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό και σιγοβράζετε περίπου 90΄.
-Κατόπιν
βγάζετε το κρέας και το κρατάτε ζεστό.
-Στη
σάλτσα που υπάρχει στην κατσαρόλα προσθέτετε τα μακαρόνια και αν χρειαστεί λίγο
νερό. Βράζετε για 10-15’, ώστε να «κρατάνε» λίγο.
-Σερβίρετε
τα μακαρόνια και τοποθετείτε τις μερίδες από το κατσικάκι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου