Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ


ΥΛΙΚΑ
1 συκωταριά από αρνάκι με τα έντερα και γλυκάδια
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη, θυμάρι, λεμόνι








ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Πλένετε και κόβετε τη συκωταριά σε μέτρια κομμάτια  και τη βάζετε σε τρυπητό να στραγγίσει.
2) Γυρίζετε τα έντερα από την ανάποδη με ένα ξυλάκι (ραβδάκι) και τα πλένετε καλά. Τα τρίβετε μερικές φορές με αλάτι και λεμόνι και τα ξεπλένετε καλά.
3) Βάζετε όλα τα υλικά (εκτός από τα έντερα) σε μία λεκάνη και τα ανακατεύετε καλά.
4) Περνάτε στη σούβλα τα κομμάτια της συκωταριάς διαδοχικά, δηλαδή συκώτι, σπλήνα, πνευμόνι κ.ο.κ., περνώντας ένα κομμάτι μπόλια (πάνα) πότε- πότε.
5) Μόλις τελειώσουν τα κομμάτια, καρφώνετε το έντερο στην άκρη της σούβλας και αρχίζετε να τη γυρίζετε αργά, ώστε να καλυφθούν τα κομμάτια της συκωταριάς με το έντερο. Αρχικά το έντερο μπαίνει αραιό για να δέσει τα κομμάτια και αργότερα πυκνό.
5) Ψήνετε στα κάρβουνα περίπου 1 ½ ώρα γυρίζοντας αργά-αργά τη σούβλα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου