ΥΛΙΚΑ
4 φλιτζάνια αλεύρι σταρένιο
1 φλιτζανάκι καφέ λάδι
2 κ.σ. ξύδι
1 κ. γλ. αλάτι
χλιαρό νερό όσο πάρει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε
μια λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι με το
αλάτι, το λάδι και το ξύδι. Ρίχνετε το νερό σιγά – σιγά και ανακατεύετε
μέχρι να σχηματιστεί ζύμη σφιχτή την
οποία ζυμώνετε καλά πάνω σε αλευρωμένη ξύλινη επιφάνεια, (η ζύμη πρέπει να
«λουρώσει» δηλ. να ανοίγει χωρίς να κόβετε). Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί (1
ώρα περίπου) αφού τη σκεπάσετε με υγρή πετσέτα.
Στη
συνέχεια την κόβετε σε 4 μπαλίτσες τις οποίες με τον πλάστη πάνω σε αλευρωμένη
ξύλινη επιφάνεια ανοίγετε σε φύλλα σε όποιο πάχος, σχήμα και διαστάσεις θέλετε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου