Υλικά
2 κιλά
κρέας χοιρινό
4-5
ντομάτες ώριμες τριμμένες στο τρίφτη
3-4 κ.
σ. πολτό ντομάτας
200
γραμ. τυρί φέτα χοντροτριμμένη
250
γραμ. τραχανάς ξινός
λάδι
Εκτέλεση
Κόβετε
το κρέας σε μερίδες και το πλένετε καλά. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό, το
ζεματάτε και το ξαφρίζετε. Χύνετε το νερό, βάζετε λάδι και τσιγαρίζετε το
κρέας. Έπειτα προσθέτετε τη ντομάτα αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσει.
Δέκα
(10) λεπτά πριν το τέλος ρίχνετε τον τραχανά και βράζετε ανακατεύοντας συνέχεια
με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει ο τραχανάς.
Σερβίρετε
σε πιάτα με τριμμένη φέτα από πάνω
Σημείωση: Αντί για κρέας χοιρινό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε
πρόβειο (μανάρι) ή γίδινο (βετούλι).
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου