Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Κουκιά ξερά Γιαχνί


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κουκιά ξερά
3 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
1 κούπα λάδι
μισό ματσάκι άνηθο
μισό ματσάκι  μάραθο
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. γλυκού δυόσμο




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύετε τα κουκιά αποβραδίς σε χλιαρό νερό. Το πρωί  τα καθαρίζετε και τους κόβετε το μαύρο λουριδάκι που έχουν στην κορυφή.
Τα βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να σκάσουν.
Προσθέτετε το κρεμμύδι, άνηθο, δυόσμο και το μισό λάδι.
Όταν πλησιάζουν να βράσουν προσθέτετε τη ντομάτα, το υπόλοιπο λάδι και λίγο πριν τα βγάλετε από τη φωτιά προσθέτετε το αλάτι.
Προσοχή να έχουν αρκετή σάλτσα διότι όταν κρυώσουν η σάλτσα πήζει και γίνεται στεγνή. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου