Υλικά
1
κιλό χοιρινή σπάλα
1
φλιτζάνι λάδι
½
κιλό πράσα
½
κιλό σέλινο
1
ματσάκι άνηθο
1/2
ματσάκι μαϊντανό
1
ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
χυμό
2 λεμονιών
1
αβγό
αλάτι,
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματάτε
τα πράσα και το σέλινο αφού πρώτα τα έχετε κόψει σε μικρά κομματάκια
και τα
πλένετε καλά. Όταν πάρουν βράση τα βγάζετε και τα βάζετε σε σουρωτήρι.
καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε σε μικρά κομμάτια (μπουκιές) το κρέας το οποίο
στη συνέχεια το ζεματάτε σε βραστό νερό για 5 λεπτά περίπου. Σε κατσαρόλα
βάζετε λάδι και ροδίζετε το κρέας μαζί με τα κρεμμύδια.
Το σβήνετε με το λεμόνι. Προσθέτετε τα πράσα, το σέλινο τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να βράσει για μία ώρα με
ανάλογο νερό μέχρις ότου μαλακώσει το κρέας. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη
φωτιά και προσθέτετε το αβγολέμονο (μίγμα απο αυγό, λεμόνι και ζουμί απο το
φαγητό). Βάζετε ξανά τη κατσαρόλα στη φωτιά να πάρει μια γρήγορη βράση και
σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου