Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ
2 ½ φλιτζάνια τραχανά
4 φλιτζάνια νερό
½ κιλό γάλα
7 φύλλα πλαστά χωριάτικα
200 γραμ. βούτυρο
5 αυγά ελαφρά χτυπημένα
½ κιλό τυρί φέτα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε με νερό τον τραχανά και όταν κρυώσει προσθέτετε το γάλα, το βούτυρο, τη φέτα και τα αυγά και ανακατεύετε.
Αλείφετε το ταψί με το βούτυρο και τοποθετείτε τα 5 φύλλα λαδωμένα ένα ένα χωριστά ώστε να προεξέχουν από τα τοιχώματα. Προσθέτετε τη γέμιση και από πάνω βάζετε τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα μεταξύ τους. Αλείφετε με τους κρόκους των αυγών, ραντίζετε με βούτυρο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 50 λεπτά περίπου.

Σημείωση: Η πίτα μπορεί να γίνει και ξεσκέπαστη δηλ. χωρίς τα επάνω φύλλα, οπότε αλείφετε τη γέμιση με δυο αβγά ελαφρά χτυπημένα, ραντίζετε με λιωμένο βούτυρο και ρίχνετε κομμάτια απο φέτα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου