Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΚΡΕΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


ΥΛΙΚΑ
½ κιλό χοιρινό ψαχνό
½ κιλό βοδινό ψαχνό
½ κιλό προβατίνα μπούτι ψαχνό
1 φλιτζάνι κεφαλγραβιέρα κομμένη σε κύβους
6-8 σκελίδες σκόρδο
2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
½  φλιτζάνι βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Ζυμάρι: (1 κούπα αλεύρι, 5 κ. σ. λάδι, αλάτι, χλιαρό νερό).
 Ανακατεύετε και ζυμώνετε.





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβετε τα κρέατα σε κομμάτια μεγέθους καρυδιού, τα πλένετε καλά και τα ζεματάτε σε βραστό νερό για 5 λεπτά .
  • Αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε στη γάστρα.
  • Προσθέτετε το  σκόρδο,  μαϊντανό  και  ανακατεύετε.
  • Βάζετε  επάνω  το  τυρί  και  το  βούτυρο 
  • Σφραγίζετε το καπάκι της γάστρας με το ζυμάρι που έχετε φτιάξει.
  • Βάζετε τη γάστρα σε φούρνο 100ο c από το βράδυ.
  • Τo πρωί τα κρέατα θα λιώνουν στο στόμα και θα είναι νοστιμότατα.Μπορείτε στη γάστρα να βάλετε μικρές πατάτες ολόκληρες καθαρισμένες. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου