ΥΛΙΚΑ
για τη ζύμη
1κιλό αλεύρι
½ φλιτζάνι λάδι
λίγο αλάτι
χλιαρό νερό
βούτυρο
ΥΛΙΚΑ
για τη γέμιση
½ κιλό
ανθότυρο
250 γραμ. τυρί φέτα
λίγη κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 αβγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη ζύμη, ζυμώνετε καλά
και αφήνετε τη ζύμη στη λεκάνη να ξεκουραστεί (περίπου μια ώρα).
Τρίβετε τα τυριά, τα ανακατεύετε, προσθέτετε τα
αβγά και ανακατεύετε ξανά. Κόβετε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια, μεγέθους περίπου
ενός μανταρινιού. Ανοίγετε με τα χέρι ή το πλάστη τα φύλλα, τα οποία γίνονται
μικρά περίπου διαμέτρου 7 εκατοστών. Κάθε φορά που ανοίγετε ένα φύλλο βάζετε
γέμιση στη μέση και διπλώνετε πιέζοντας τις άκρες(μεσοφέγγαρο). Δηλαδή κάνετε
μικρά τυροπιτάκια. Τα βάζετε σε ζεστό αλατισμένο νερό και τα βράζετε. Μόλις
ανέβουν στην επιφάνεια τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα.
Στη συνέχεια τα περιχύνετε με φρέσκο βούτυρο
λιωμένο και λίγη κεφαλογραβιέρα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου