Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΣΠΛΗΝΑΝΤΕΡΟ (για ερασιτέχνες)


Υλικά
Δύο σπλήνες πρόβειες ή γίδινες
Δύο καρδιές πρόβειες ή γίδινες
Παχιάντερο πρόβειο ή γίδινο
Αλατοπίπερο
Κεφαλοτύρι τριμμένο
Μαϊντανός  ψιλοκομμένος
Πάνα (σκέπη, μπόλια) αρνίσια ή κομμάτι πάνας από μοσχάρι
 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο



Εκτέλεση
  • Κόβετε τα εντόσθια και την πάνα σε κομμάτια (μικρές μπουκιές).
  • Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε σκόρδο, μαϊντανό και το κεφαλοτύρι ψιλοκομμένα.
  • Δένετε το παχύ έντερο από τη μια πλευρά. Γυρίζετε το έντερο και τοποθετείτε τα κομμάτια εναλλάξ, πιέζοντας μέσα ένα ξύλο ή ένα καλάμι ή χρησιμοποιείτε μεγάλο χωνί.
  • Eάν το σπληνάντερο γυρίζει στη σούβλα μπορείτε να το στερεώσετε  με δυο λεπτά καλάμια παράλληλα της σούβλας  τα οποία δένετε μεταξύ τους. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου