Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Αγριόπαπιες με ρύζι


Υλικά
4 μικρές  αγριόπαπιες (Σαρδέλες ή γαντζούρια)
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι ρύζι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένος
Μαύρο πιπέρι σε κόκκους
αλάτι, πιπέρι




Εκτέλεση

Μαδάτε τις αγριόπαπιές, τις καθαρίζετε, τις πλένετε καλά. Τις βάζετε μαζί με τα εντόσθια σε κατσαρόλα με νερό και βράζετε ώστε να μαλακώσουν. Ψιλοκόβετε τα εντόσθια. Ρίχνετε σε τηγάνι το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι τα εντόσθια και προς το τέλος καβουρδίζετε και το ρύζι. Γεμίζετε τις κοιλιές των παπιών με το μείγμα που φτιάξατε και τα τοποθετείτε σε ταψί.  Προσθέτετε ανάλογο νερό και ψήνετε σε 220 ο c επι 45 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα παπιά και να ψηθεί το ρύζι.

Σημείωση: Αν χρησιμοποιήσετε μεγαλόσωμα παπιά (πρασινοκέφαλα) τότε αφού τα βράσετε τα κόβετε σε κομμάτια, τα τοποθετείτε σε ταψί και ανάμεσα βάζετε το ρύζι. Ρίχνετε το ζωμό και νερό και ψήνετε. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου